Tinker Labs

Šta je STEAM i zašto odabrati STEAM?

STEAM je skraćenica za nauku, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku i umetnost. Međutim, ova metoda podučavanja puno je više od pukog lepljenja inicijala reči.

Ključni element STEAM-a je integracija. Umesto samostalnog podučavanja disciplina, ističe se projektno i istraživačko učenje. Kurs je usklađen s načinom na koji radimo i rešavamo probleme u svakodnevnom životu. Ova edukacija je izuzetan način učenja.
Razmislite, postoji li struka u kojoj bi se trebala koristiti samo jedna grana nauke? Zamislite arhitektu koji za obavljanje svog posla koristi samo matematiku i njen skup veština. Bilo bi zanimljivo, zar ne? Naučna područja ne deluju samostalno, već su praktično isprepletena. Upravo to želimo naučiti decu našim kursevima, da se grane prirodnih nauka mogu učiti i koristiti zajedno.

Dodavanjem umetničkog područja u kurikulum smo uključili i kreativno razmišljanje. Umetnost nije samo slikanje i vajanje, već rešavanje problema, integrisanje načela ili otkrivanje i stvaranje genijalnih načina prezentovanja informacija.

Jesmo li vam pobudili želju? Prijavite se za jedan od naših kurseva ili dovedite svoje dete u naš Tinker kamp!

Izvor: https://www.steampoweredfamily.com/education/what-is-stem/