Tinker Labs

Zašto Tinker Labs?


 • Zašto
  STEAM?

  STEAM je jedinstvena metoda koja spaja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i preduzetništvo, umetnost i matematiku.

 • Inovativna
  nastava

  Ovo je prva sveobuhvatna celogodišnja nastava ove vrste, istinski inspirirana temeljima STEAM-a.

 • Udžbenici

  Svaki je ČAS obogaćen četiri ili više udžbenika koji uključuju enciklopedijska znanja, kao teoriju i aktivnosti.

 • Sertifikovani učitelji

  Svi naši učitelji sertifikovani su kako bi pomogli deci da uče kroz iskustvo i podele s njima radost novih otkrića

 • Jedinstveni materijal za nastavu

  Posebno dizajnirani materijali za nastavu, zanimljive brošure i pribor kako bismo našu nastavu učinili jedinstvenom.

 • Moderne učionice

  Naše učionice opremljene su sa svim alatima koji podstiču dečije eksperimentalno razmišljanje i saradnju.

Trenutno na više od 100 lokacija u Evropi!

 • kurseva
 • 10 dece po grupi
 • 40 lekcija po kursu
 • 150 eksperimenata tokom školske godine
 • 200 STEAM pojmova
 • zemalja
 • 4000+učenika u svim zemljama

Pošalji
nam poruku!
Prijava
za besplatni čas!

O nama

Naša priča započela je 2012. godine, kada su se naš osnivač i njegova supruga preselili iz Njujorka u Hrvatsku sa svojom trogodišnjom ćerkom kako bi pokrenuli franšizni posao. Nakon četiri godine uspešnog poslovanja i nekoliko godina planiranja i istraživanja, odlučili su kreirati vlastiti franšizni sistem kako bi popunili ogromnu tržišnu prazninu. U 2016. Tinker Labs otvorio je svoj prvi centar u Osijeku, u Hrvatsoj.

Nakon nekoliko godina opsežnog istraživanja različitih globalnih obrazovnih sistema, primetili su da postoji jedan zajednički faktor u svim institucionalnim nastavnim planovima i programima: svi oni klasifikuju znanje u različite kategorije, koje se potom predaju kao samostalni predmeti. Takođe je primećeno, da bi prirodna sposobnost dece da preispituju svet oko sebe bila mnogo razvijenija u okruženju gde bi mogla slobodno da istražuju i postavljaju pitanja o pojavama koje ih najviše zanimaju. Prepoznali smo važnost i neophodnost pristupa odozdo prema gore (morate da naučite matematiku i fiziku ako želite da izgradite most), ali je takođe važno izgraditi interesovanje deteta koje se može postići kroz njegovu urođenu radoznalost (mi ćemo neka dete izgradi pravi most i usput uči matematičke pojmove i fiziku putem pokušaja i grešaka). Imajući ovaj cilj na umu, osmišljen je niz programa koji služe kao metaforički most između prirodne privlačnosti deteta za igru i strukturiranih potreba tradicionalnih sistema učenja.

Tinker metodologija

Tinker Labs je dizajniran da vaše dete izbaci iz tradicionalne strukture učionice. Ističemo važnost učenja putem pokušaja i grešaka, podstičući pojedince da se uključe u proces istraživanja i rešavanja problema.

Suočeni sa izazovom da obrazovni sistem još uvek ne zadovoljava potrebe savremenog obrazovanja, osmislili smo programe koji učenike uvode u svet nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike.

STEM i STEAM obrazovanje su savremeni obrazovni termini koji obećavaju da će pomoći u učenju novih veština potrebnih za suočavanje sa izazovima budućnosti koja se menja. 

Ali šta su STEM i STEAM i šta nam oni mogu ponuditi?

STEM (Science, Technologi, Engineering and Mathematics) se sastoji od 4 oblasti i svih njihovih potkategorija. Međutim, verujemo da je uključivanje umetnosti u STEM model ključno. Umetnost je ključni element inovativnih misaonih procesa koji se odvijaju holistički u umu. Sa ove tačke gledišta, deca se rađaju genijalci jer još nisu počela da dele pojave u zasebne discipline. Pa zašto odvajati sastavni deo (umetničkog) doživljaja sveta od pristupa učenju u kome je cilj pomeranje granica kreativnosti. 

Igra koja postaje strast, a zatim i svrha!

IGRA: Otkriće
U Tinker Labsu igra nije samo aktivnost u slobodno vreme – ona je temelj učenja. Igra je bitan alat za istraživanje i eksperimentiranje s mladim umovima.

STRAST: Oslobađanje kreativnosti
Dok se učenici igraju i istražuju, vodimo ih da pronađu svoje prave strasti. Tinker Labs veruje da svaki učenik ima jedinstvene talente i interese. Cilj je naše škole pomoći deci da prepoznaju i neguju te strasti.

SVRHA: Priprema za celoživotno putovanje
Tinker Labs nadilazi tradicionalno obrazovanje. Učenicima daje veštine, znanje i motivaciju da svoje strasti pretvore u celoživotne ciljeve.

Alan Mate Orlic

Osnivač i CEO Tinker Labsa

"Mislim da je jedna od mojih najvećih ambicija kao roditelja bila pokazati svojoj deci mnoge moguće smernice i omogućiti im da pronađu nešto oko čega su strastveni, te pokušati postaviti temelje da mogu sami slediti tu strast."